Email bij een domeinverhuizing

Ga je een domeinnaam verhuizen, dan is het vaak wenselijk om ook de e-mail van e-mailadressen die op het domein zijn gebaseerd over te zetten. Die mail staan dan nog op het hostingpakket bij de oude provider en gaan niet vanzelf over bij het verhuizen van een domein. E-mail verhuizen is helaas niet eenvoudig, maar wel mogelijk. Je kunt hiervoor de stappen in deze handleiding volgen.

Stap 1 / 5

Van ons krijg je de logingegevens van je emailadres zodra jouw domein verhuisd is naar ons hostingplatform.

Stap 2 / 5

Maak binnen hetzelfde mailprogramma een nieuw e-mailaccount aan met de gegevens die je van ons hebt gekregen. Gebruik in ieder geval het IMAP-protocol voor het ophalen van e-mail!

Stap 3 / 5

Je hebt nu twee maal hetzelfde mailaccount in hetzelfde mailprogramma staan. De ene maakt gebruik van de dienst van je oude provider en de ander maakt gebruik van onze dienst. In Thunderbird zal dit er dan bijvoorbeeld als volgt uit zien, links de twee e-mail accounts en rechts de e-mails in het oude mailaccount.

nl transferemail 1

Stap 4 / 5

Selecteer nu in het mailprogramma alle e-mail die gekopieerd moet worden naar het nieuwe mailaccount en gebruik de functionaliteit van het mailprogramma om deze te kopiëren. Binnen Thunderbird kun je op de rechter muisknop drukken en de 'Kopiëren naar'-functionaliteit gebruiken.

nl transferemail 2

Stap 5/ 5

Het mailprogramma zal de geselecteerde e-mail nu kopiëren. Bij een grote hoeveelheid e-mail kan dit enige tijd duren. Na afloop zal de e-mail ook in de nieuwe mailbox staan.

nl transferemail 3