Alles wat je nodig hebt om email optimaal in te zetten

Voor het instellen van je email krijg je van ons een overzicht van alle benodigde gegevens toegestuurd, zodat je dit zelf eenvoudig kan realiseren. Mocht je er nou niet uitkomen dan staan we voor je klaar met uitgebreide support: hetzij telefonisch, per mail, app danwel live: hoe dan ook, jouw email werkt altijd!

Hoe kan ik mijn emailprogramma instellen?

Voor het instellen van je email krijg je van ons een overzicht van alle benodigde gegevens toegestuurd, zodat je dit zelf eenvoudig kan realiseren. Mocht je er nou niet uitkomen dan staan we voor je klaar met uitgebreide support: hetzij telefonisch, per mail, app danwel live: hoe dan ook, jouw email werkt altijd!

Update de instellingen van jouw mailserver

Soms kan het voorkomen dat jouw email in één keer niet meer werkt. Vaak heeft dit te maken met een conflict met het beveiligingscertificaat van de mailserver of doet jouw mailprogramma een check om te controleren of de instellingen nog actueel zijn.

Om issues te voorkomen is het sowieso goed om in plaats van mail.jouwdomein.nl de instellingen te gebruiken zoals in de screenshots hier afgebeeld (klik voor vergroting).

NB. vervang Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. door je eigen emailadres!

Inkomende mailserver (IMAP)

Uitgaande mailserver (SMTP)

Poortnummers

Inkomende server s173.webhostingserver.nl
Servertype IMAP SSL Ja Poort 993
Servertype IMAP SSL Nee Poort 143
Servertype POP3 SSL Ja Poort 995
Servertype POP3 SSL Nee Poort 110
 
Uitgaande server s173.webhostingserver.nl
Beveiliging SSL Poort 465
Beveiliging STARTTLS (TLS) Poort 587
Beveiliging Plain (geen) Poort 25
Authenticatie Ja

Email backuppen

ComputerIdeeTV maakte een mooie tutorial voor het backuppen van je email via MailStore:

Mailbox opschonen & archiveren

ComputerIdeeTV maakte een duidelijk tutorial over het opschonen van je mailbox en het verschil tussen POP3 en IMAP:

Emailprogramma Thunderbird heeft een superfijne oplossing om lokale mappen (deze staan dan alleen op jouw computer en niet op de server) aan te maken waar je mail vanuit Postvak In naar toe kunt verplaatsen:

Image

Email ondertekeningen

“Ondertekeningen” zijn blokken tekst die automatisch aan elk bericht dat je verzendt (waaronder zowel nieuwe berichten als antwoorden op inkomende berichten) worden toegevoegd. Doorgaans worden ondertekeningen gebruikt voor het leveren van extra contactgegevens, juridische voorwaarden of andere tekstsjabloongegevens die voor alle e-mailberichten relevant zijn. De Supportafdeling van Mozilla (makers van oa Firefox en Thunderbird) legt in het volgende artikel uit hoe je ondertekeningen in Thunderbird kunt configureren en gebruiken:

Image

Spamfilter

Om met de grote hoeveelheid ongevraagde e-mail (‘spam’ of ‘junkmail’) waar veel mensen mee te maken hebben om te gaan, gebruikt Thunderbird een zelflerend filter dat van uw acties leert welke berichten legitiem en welke ongewenst zijn.

Image

Naast het instellen van een spamfilter in je emailprogramma, kan je zelf nog meer doen om spam tegen te gaan: Menno van SchoonePC heeft een mooi artikel geschreven over gedragsregels ter voorkoming van spam.

Externe mailserver

In een situatie waarin je meer dan 500 emails per dag (automatische spambeveiliging hostingpakket) zou willen versturen (bijv. omdat je een nieuwsbrief in jouw website hebt draaien), bestaat er de mogelijkheid om een externe mailserver te gebruiken. Hiernaast staan enkele voorbeelden die goed met Joomla's nieuwsbriefcomponent acyMailing om gaan.

Vakantiemelding

Zorgeloos rustig genieten van je vakantie? Heb je via ons een hostingpakket, maak dan gebruik van onze service om een Vacation Messages in te laten instellen. Als jouw klanten jou dan een mail sturen, ontvangen ze automatisch een antwoordmail met afwezigheidsmelding.

Vul het formulier in en wij regelen de rest :-)

Image

service icons webhosting

service icons webhosting ssl

service icons webhosting email actief

Lees voor meer inspiratie ons blog!

12 januari 2021

Verschil tussen .com en .nl is groter geworden

in Blogs

door Hans Blaettler

De tarieven voor hosting- en onderhoudspakketten kunnen in 2021 wat stijgen in prijs, afhankelijk van…
06 januari 2019

SSL als standaard

in Blogs

door Hans Blaettler

Als iets sneller, veiliger en betrouwbaarder is èn het je ook nog eens een hogere…

Silverstone Studio | algemene voorwaarden | privacy statement NL / EN | disclaimer | auteursrecht en gebruiksrecht

 

Silverstone Studio is niet verbonden aan en is geen onderdeel van het Joomla!® Project of Open Source Matters.
De naam Joomla! wordt gebruikt met toestemming van Open Source Matters, de licentiehouder in de VS en andere landen.

Alle genoemde prijzen zijn in € (euro) netto exclusief 21% btw

Deze website is beveiligd door RSFirewall!, de firewall oplossing voor Joomla!