Email instellen in Outlook 2010

Stap 1 / 7

Kies in Outlook bovenin de knop 'Bestand'. Hier ga je naar de optie info om vervolgens de knop 'account toevoegen' te kiezen.

Stap 2 / 7

Kies in het scherm dat je nu voor je krijgt voor 'Serverinstellingen of extra servertypen handmatig configureren'. En kies daarna volgende.

Stap 3 / 7

Je krijgt nu het onderstaande scherm te zien. De bovenste functie staat normaal gesproken al aangevinkt dus je kunt hier ook volgende kiezen.

Stap 4 / 7

Vul hier de gegevens van je emailaccount in volgens onderstaande voorbeeld. Voor IMAP gebruik je dezelfde instellingen, je hoeft alleen bij 'Type account' i.p.v. POP3 voor IMAP te kiezen.

Stap 5 / 7

Je kunt vervolgens naar de knop meer instellingen gaan en daar het tabblad server voor uitgaande mail kiezen. Hier vink je de bovenste optie aan zoals in de schermafbeelding is aangegeven. In dit voorbeeld gaan we er vanuit dat je de uitgaande mailserver van het hostingpakket gebruikt.

Indien je de uitgaande mailserver van je internetprovider wilt gebruiken dan kun je deze bij de uitgaande mailserver instellen. Ook kun je dan de volgende stappen betreft de smtp verificatie en het aanpassen van de uitgaande mailpoort negeren.

Stap 6 / 7

Als je dit hebt gedaan, ga je vervolgens naar het tabblad geavanceerd. Hier pas je de uitgaande mailpoort aan naar poort 587 (NB: kies je voor Verbindingsbeveiliging = SSL/TLS (alle certificaten accepteren), vul dan poort 465 in!). Kies vervolgens ok.

Stap 7 / 7

Vervolgens kom je weer in het scherm met de serverinstellingen terecht: kies hier 'Volgende' waarna de instellingen getest zullen worden. Als je 2 groene vinkjes tezien krijgt zoals in de onderstaande schermafbeelding, dan is het installeren van de account gelukt! Kies vervolgens 'Sluiten'.

Daarna kun je de installatie voltooien. Je emailaccount is nu ingesteld in Outlook en gereed voor gebruik. Met verzenden/ontvangen kun je nu nieuwe emailberichten ophalen.